Καλοκαίρι; Στρώσε το χαλί σου στο τοίχο. DIY DAY

0


Νταξ! Μιλάμε για κόλαση επί παντός σημείου. Ο υδράργυρος σκληρός και εμείς τα μηχανικάκια καιγόμαστε στις οικοδομές. Εσείς πάλι που δεν είστε οικοδόμοι ή αρχιμάστορες και θέλετε να βάλετε κάπου τα χαλιά σας και να τα αποθηκεύσετε ή σκέφτεστε πως θα τα αλλάξετε του χρόνου, ίσως ήρθε η ώρα να τα βάλεις στο τοίχο. Έτσι θα το στρώσεις το χαλί αλλά όχι στο πάτωμα. Ένα ωραίο θέμα από τώρα για το καλό φθινόπτωρο που θα έρθει. Πως θα κάνεις ένα ταπισερί από το χαλί σου. 

Χωρίς πλάκα τώρα, μια ωραία ιδέα που ίσως να την είχαμε ξαναμελετήσει αλλά όχι με λεπτομέρεια, είναι το χαλί στο τοίχο. Σαν τις παλιές πάντες που έβαζαν αλλά με νέο ύφος. Σαν ένα μεγάλο έργο τέχνης σε έναν απέραντο τοίχο που δεν έχεις τι να κάνεις. Aπό ότι βλέπω τα σπάει ως εναλλακτικό κεφαλάρι αλλά και στο καθιστικό σου μια χαρά θα είναι!

rdeco_xali-sto-toicho-3

Πως θα το κάνεις αυτό; Είναι εύκολο τελικά. Γίνεται βασικά με δύο τρόπους για να γίνει τέλεια λειτουργικό. Τρόπους δηλαδή εγκεκριμένους από το Rdeco που δε λέει σαχλαμάρες στο βωμό του DIY.

Τρόπος να κρεμάσεις το χαλί στο τοίχο 1

Ένα απλό σάντουιτς από δύο ξύλα μεγέθους σε μήκος τουλάχιστον όσο το χαλί σου και πλάτος τουλάχιστον 4εκ. Θα τα ξετρυπήσεις στο ίδιο σημείο ώστε να μπορείς να τα βιδώσεις μεταξύ τους και μετά θα βιδώσεις το ένα στο τοίχο. Θα στρώσεις το χαλί επάνω του και θα κουμπώσεις το δεύτερο ξύλο επάνω στο πρώτο με τις βίδες που σου είπα. Όταν τα δύο ξύλα σφίξουν μεταξύ τους θα κρατήσουν το χαλί. Εδώ το βλέπεις από το Ikea Hacks.

rdeco_xali-sto-toicho

Tρόπος να κρεμάσεις το χαλί στο τοίχο 2

Ένα κανονικό κουρτινόξυλο βέργα, ότι σου πάει σε στυλ. Περνάς από πάνω το χαλί και το πιάνεις από πίσω με την μπροστινή του πλευρά με κορδόνι, παραμάνες ή ότι άλλο μπορείς. Το παράδειγμα της 1ης φωτογραφίας είναι εξαιρετικό.

rdeco_xali sto toicho-4

Δες το φοβερό χαλί της Ikea που έχω κι εγώ και μάθε πως το κρέμασαν στη σκάλα μιας μεζονέτας εκεί στο Makely Home.

Έξτρα Tip: Η ίδια τεχνική φυσικά ισχύει και για ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα που μπορεί να έχεις!
Πηγή : Rdeco

Share.